Information

.

.

Frågor & Svar om PROfertil®

.

Q: Jag har på grund av låg testosteron nivå blivit ordinerad testosteron injektion. Skall jag fortsätta med det även under behandlingen med PROfertil®? Finns det några kända biverkningar med PROfertil®?

A: PROfertil® innehåller inte testosteron och det finns inga kända biverkningar med PROfertil®. Om man ordinerats fortsatt behandling med testosteron eller annat läkemedel skall man alltid följa läkarens råd och de anvisningar som anges för det aktuella läkemedlet.

.

Q: Jag har tidigare haft testikelcancer. Finns det några biverkningar med en behandling med PROfertil®?

A: Nej, det finns inga kända biverkningar. PROfertil® innehåller selen och anti-oxidanter. Selen har visat sig vara tumör hämmande och anti-oxidanter försämrar inte en anti-tumör terapi. För att en behandling med PROfertil® skall vara meningsfull krävs naturligtvis att testiklarna ej avlägsnats genom kirurgiskt ingrepp.

.

Q: Min man tar PROfertil® och vi försöker bli med barn. Hur länge bör han vänta mellan utlösningarna?

A: En tumregel är 72 timmar, en del urologer rekommenderar 2-5 dagar för full återhämtning.

.

Q: I min mans senaste spermiogram kunde man inte hitta några spermier alls. Kan PROfertil® hjälpa?

A: Samråd med er läkare. Om det är tillfälligt och man kan hitta spermier i fortsatta analyser samt att läkaren rekommenderar detta så kan PROfertil komma att hjälpa.

.

Q: Vi skall åka utomlands på semester. Kan man ta en paus i behandlingen?

A: Det är inte rekommenderat att avbryta en pågående behandling men om det är absolut nödvändigt så skall behandlingen fortsätta när man väl är hemkommen. Behandlingstiden skall förlängas med avbrottstiden.

.

Q: Kan det bli problem med tullen och säkerhetskontrollen om man tar med sig PROfertil® vid utlandsresor (flyg)?

A: Att ta med sig den mängd som krävs för att täcka in den aktuella perioden är inget problem, lika lite som det är att ha med sig huvudvärkstabletter etc. Ta dock bara med det antal kartor med kapslar som behövs (med några kapslar i reserv), packa ner dessa tillsammans med bi-packsedeln i necessären i bagaget som checkas in.

.

Q: Jag vill inte svälja hela kapseln, kan jag öppna den istället och blanda ut pulvret i lite vatten?

A: Vi rekommenderar att kapseln med innehåll sväljs i sin helhet. Man kan dock öppna kapseln och blanda ut pulvret i vatten. Dock kanske smaken inte är tilltalande eftersom pulvret inte innehåller några smaktillsatser. Se i så fall också till att kapseln verkligen töms på allt pulver.

.

Q: Finns det några viktiga substanser i själva kapselhöljet?

A: Nej, kapselhöljet är tillverkat av cellulosa och innehåller inget av betydelse för preparatet. Det är enbart avsett som behållare för preparatet som är i pulverform. Kapseln löses upp av magsyran.

.

Q: Kan man känna sig konstig i magen efter en stund när man tagit PROfertil®?

A: PROfertil® skall intagas i samband med måltid. Om man tar PROfertil® på tom mage kan detta ge en lätt känsla av illamående och kan även ge upphov till lös mage. Men det är ofarligt.